AMANIDA D'ESTIU
30 MINUTS
Ingredients per a 4 persones:
4 tomàquets madurs
200 gr. d’arròs
2 llaunes d’esparrecs blancs
100 gr. de bonítol del nord en conserva
150 gr. de blat de moro dolç
Vinagre balsàmic
Pebre negre
1 cabeça d’alls
Oli d’Oliva i sal.
Elaboració:
Bullir l’arròs durant 16 minuts, escórrer-l’ho amb aigua freda i deixar-l’ho refredar a la nevera durant 10 minuts.
Tallar dos grills d’alls per la meitat i els untem als plats abans de posar-hi els ingredients.
Picar la resta d’all a trossets molt petits.
Tallar el tomàquet a octaus en rodanxes i posar-les al plat amb una mica de sal i la picada d’all per sobre.
Col·locar al centre del plat un petit flam d’arròs i al seu voltant el blat de moro i el bonítol.
Posar els esparrècs de forma que el plat tingui una bona presentació.
Fer una vinagreta amb el vinagre balsàmic, oli, pebre negre i un polsim de sal. Escampar-la per sobre el plat segons el gust.
PER TREURE L’OLOR D’ALL DE LES MANS DEL CUINER, VA BÉ FREGAR-LES AMB JULIVERT I DESPRÉS RENTAR-LES
L’AMANIDA D’ESTIU PERMET MOLTES COMBINACIONS POSANT COM A BASE PRINCIPAL: EL TOMÀQUET, PROCURANT SEMPRE QUE SIGUI DE L’HORT.
--------
FINS AQUI LES AMANIDES DEDICADES A LA JÚLIA, LA MEVA "PADRINA", PERQUÈ LI ENCANTEN...
ARA DONEM PAS A LES VERDUES!!!
Ohh!
ResponEliminaSi, que m'agraden, si!
Júlia (la padina)