CREMA DE GAMBES
40 MINUTS
Ingredients per a 4 persones:
24 gambes vermelles “yé-yé”
400 gr. de gamba pelada
1 l. de caldo de Peix
8 pastanages
1 ceba de Figueres
2 patates mitjanes
1 tomàquet madur
2 fulles de llorer
8 branquetes de menta
Crema de llet
Mantega
1 copa de Xerès sec
Pebre vermell i sal
Elaboració:
Bullir la ceba, la pastanaga i la patata amb 750ml de caldo de Peix, durant 15 minuts.
Pelar les gambes yéyé i reservar les cues.
Fregim els caps i les closques de les gambes en una olla amb una mica de mantega aixafant-ho bé per treure-li el suc.
Afegir el tomàquet, les fulles de llorer, el pebre vermell, i la copa de Xerès.
Deixar evaporar l’acohol del vi i afegir el caldo de Peix que ens ha quedat.
Bullir-ho durant 10 minuts, passar-ho per la batedora, i després pel xino. Guardar el caldo que en surt.
Fregir, tomba i tomba, les cues de gamba i col·locar 6 d’elles a cada plat per servir amb 4 fulles de menta.
Batim les verdures bullides amb el seu caldo perque quedin ben triturades amb el caldo que ens ha sortit del xino, la gamba pelada,una raig de crema de llet i una punta de sal; tot junt.
Bullir-ho durant 5 minuts.
ES POT ACOMPANYAR AQUESTA CREMA AMB CROSTONS DE PA TORRAT FREGAT AMB ALL.
LA GAMBA YÉYÉ ÉS LA QUE TREU MÉS SUC VERMELL AL FREGIR-LA .
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada