divendres, 31 de juliol del 2009

SOPA DE PASTANAGA AMB GAMBES I GAMBÓ


SOPA DE PASTANAGA AMB GAMBES I GAMBÓ

60 MINUTS



Ingredients per a 4 persones:

16 gambes yéyé
400 gr. de gambó argentí pelat
1 l. de caldo de peix
12 pastanagues grosses
1 ceba de Figueres
2 patates del buffet
1 tomàquet madur
2 fulles de llorer
Pebre vermell
Crema de llet
Mantega
1 copa de licor de Pastis
Oli d’oliva i sal.



Elaboració:

Trossejar 8 pastanagues i les patates. Bullir-ho amb 0’750 l de caldo de peix durant 15 minuts a una olla.
Tallar la ceba i fregir-la. Quan estigui ben rossa, afegir-hi la copa de licor fins que s’evapori l’alcohol.
Barrejar la ceba amb l’olla que hem bullit les verdures i deixar-ho que faci el xup xup.
Pelar les gambes i guardar el cos, els caps i les closques. Fregir els caps i les closques amb una mica de mantega fins que treguin el suc. Afegir el tomàquet, les fulles de llorer, el pebre vermell i la resta del caldo de peix i bullir-ho tot durant 5 minuts. Batir-ho i passar-ho pel xino.
Barrejar la sopa que surt del xino amb l’olla de les verdures. Tirar la crema de llet a l’olla i batre-ho tot fins que quedi una sopa ben fina. Mantenir-ho a foc lent.
Fregir per separat el gambó argentí i el cos de les gambes que abans hem guardat, tomba i tomba amb una mica d’oli i sal. El suc que surt afegir-l’ho a la crema. Remenar-ho i deixar-ho bullir un parell de minuts.
Tallar a daus ben petits les 4 pastanagues que queden, i rossejar-les a la paella.
Posar al centre del plat soper una cullerada de daus de pastanaga i repartir al seu voltant el gambó argentí i el cos de les gambes. Acabar de mig cobrir el plat amb un pessic més de daus de pastanaga.
Servir el plat a taula i afegir-hi la sopa.

PRESENTAR EL PLAT AMB FULLES DE MENTA AL VOLTANT.
-------------
FINS AQUI, LES RECEPTES DE SOPES I CREMES, DEDICADES A EN NICOLAU, EL MEU NÉT GRAN...
ARA DONEM PAS A LES AMANIDES !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada