dimecres, 21 d’octubre del 2009

CARXOFES A LA PLANXA


CARXOFES A LA PLANXA 25 MINUTS


Ingredients per a 4 persones:

10/12 carxofes
Sal granada
Oli d’oliva



Elaboració:

Pelar les carxofes deixant sols les fulles tendres.
Tallar les puntes de les carxofes fins a la meitat aproximadament.
Tallar les carxofes a làmines d’uns 10-12mm, posant-les bocaterrosa.
A sobre la planxa ben calenta, escampar-hi un grapat de sal granada i un raig d’oli.
Col·locar les làmines de carxofes al damunt de la planxa; i girar-les amb una pala de fusta un parell de cops afegint-hi un raig d’oli perquè s’acabin d’enrossir.
Posar-les al plat a mesura que es vagin enrossint.
Per una bona presentació, va bé posar les làmines de les puntes de les carxofes al centre del plat i la resta formant un cercle al seu voltant.






AQUEST PLAT ÉS BON COMPLEMENT PER ACOMPANYAR ALTRES MENJARS.
LA CARXOFA ÉS EL PROTOTIP DE L’HORTALISSA SANA.
A L’HORA DE COMPRAR-LES CAL SELECCIONAR LES MÉS COMPACTES I RODONES, CONSERVAR-LES EN UN LLOC FRESC.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada