dimecres, 21 d’octubre de 2009

PASTANAGA FARCIDA DE FOIE AMB MELMELADA DE POMA 90 minuts



Ingredients per a 4 persones:

8 pastanagues de bona mida
6 pomes de Girona
150 gr. de foie gras d’ànec
1 got petit de Pedro Ximénez
4 grills d’all
Sal granada i oli d’oliva

Elaboració:

Pelar i tallar les pastanagues en rodones de 3cm d’alt. Bullir-les durant 5 minuts. Deixar-les refredar, i guardar 16 trossos, els que siguin més grans de diàmetre, i amb un buidador de cors extreure-les-hi el centre; i ho guardem tot.
Batre la resta de rodones de pastanaga juntament amb els cors que ens han sortit i acabar-ho de coure amb una mica de sal i oli. Guardar la crema resultant.
Passar per la paella amb una mica d’oli i all les rodones de pastanaga sense cor durant un parell de minuts.
Pelar totes les pomes. D’aquestes, tallar 4 pomes en 4 rodones de 10-12mm d’alt. Treure el cor de les rodones d’aquestes 4 pomes, i amb un motllo tallant rodó els hi donem forma a totes iguals.
Tirar una mica de sucre i oli a una planxa elèctrica ben calenta. Rossejar les rodones de pomes igualades a la planxa.
Coure en una cassola, la resta de pomes trossejades amb el got petit de Pedro Ximénez, fins que es caramel·litzin. Després batre tot el contingut de la cassola, per fer-ne una melmelada.
Ja tenim tots els ingredients apunt per col·locar-los al plat.
Posar a cada plat 4 rodones de poma. Omplir els buits dels cors de les pomes amb foie. Col·locar una rodona de pastanaga sense cor al centre de les pomes i també omplir el buit del cor de foie.
Posar un parell de cullerades de crema de pastanaga al centre del plat i amb una mànega repartir al voltant del plat la melmelada de poma.

LA PASTANGA ÉS RICA EN VITAMINA A, C I B. ÉS LA CAMPIONA DE LES VITAMINES

Cap comentari:

Publica un comentari