dimecres, 21 d’octubre de 2009

CALÇOTS GRATINATS I CARXOFES FARCIDES DE ROSSINYOLS 60minuts



Ingredients per a 4 persones:

8 carxofes
24 calçots
1 grapat de rossinyols deshidratats
1 ceba de Figueres
Formatge rallat
Crema de llet
Mantega
1 copa de conyac
All i julivert
Oli de girasol i sal


Elaboració:

Escalfar el forn a 180º.
Pelar les carxofes deixant sols les fulles tendres.
Tallar les puntes de les carxofes fins a la meitat aproximadament i retallar la base perquè s’aguantin dretes. Buidar-les amb un buidador de cors fins trobar la part dura del fons de la carxofa i obrir les fulles de la carxofa.
Fregir les carxofes amb una fregidora fins que quedin daurades i les guardem posant-les al reves perquè perdin l’oli.
Tallar i pelar els calçots de forma que només quedi la part blanca del seu cos.
Coure els calçots a una safata al forn durant 10 minuts.
Tallar la meitat dels rossinyols després d’hidratar-los amb aigua amb trossets ben petits i els fem coure a una paella amb una mica d’all i julivert.
Coure la ceba tallada a la juliana amb una mica de mantega. Flamejar-la amb la copa de conyac i un cop s’hagi evaporat l’alcohol afegir la resta de rossinyols, una tassa de crema de llet i deixar-ho durant 5 minuts. Batre-ho tot.
Posar els rossinyols fregits amb l’all i julivert al buit del cor de les carxofes i omplir entrefulles amb la crema procurant que quedin ben plenes.
Col·locar els calçots i les carxofes a una safata i tirar el formatge rallat a sobre. Gratinar-ho al forn fins que quedi ben daurat.

ELS ROSSINYOLS TENEN LA PARTICULARITAT DE NO CORCAR-SE MAI I ES PODEN COLLIR MOLTS DIES DESPRÉS DEL SEU NAIXEMENT.

Cap comentari:

Publica un comentari