dimecres, 21 d’octubre del 2009

ESCAMARLANS I LLAGOSTA AMB REGUST DE MENTA 30 minuts



Ingredients per a 4 persones:

8 escamarlans grossets
1 cua de llagosta
4 alls tendres
8-10 branquetes de menta
2 cebes de Figueres mitjanes
Pebre negre
Oli d’oliva i sal







Elaboració:

Escalfar el forn a 200º.
Posar a una olla 0,5l d’aigua, 4-6 branquetes de menta i un polsim de sal. Bullir-hi dins la llagosta durant 15 minuts. Deixar-la refredar fins al punt de poder-ne treure la carn de la cua i fer medallons d’un o dos cm. de gruix.
Mentrestant, treure 3 anelles de la closca de la cua dels escamarlans i així facilitar-ne la seva cocció i la menja posterior.
Posar i salpebrar els medallons i els escamarlans a una safata de forn. Col·locar al damunt unes fulles de menta i els alls tendres tallats a làmines ben fines. Tirar un rajolí d’oli pel damunt i entrar-ho al forn durant 10 minuts.
Retirar-ho i preparar els plats.



ÉS IMPORTANT VIGILAR NO TOCAR LES FULLES DE LA MENTA PERQUE NO PERDIN EL SEU SABOR I LA SEVA OLOR. TENEN UNES MICROESPORES A LES FULLES QUE AMB POCA PRESSIÓ REBENTEN.
AL MERCAT ES TROBA CUA DE LLAGOSTA CONGELADA SENSE EL CAP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada